Передплата 2024 «Добрий господар»

У Козові на постамент поставлять... козу

  • 14.03.2017, 09:58
  • 1 185

До 15 квітня у районному центрі Козові місцева влада спільно з ентузіастами проводить конкурс ідей на спорудження пам’ятника звичайній... козі.

Фігурка цієї домашньої тваринки, від якої і походить назва цього населеного пункту (є вона і на його гербі), невдовзі прикрасить центральну площу 10-тисячного селища. Ініціативу підтримала держадміністрація і навіть духовенство.

За винятком цукрового заводу, залізничної станції, заснована у ХV столітті Козова не має промислових об’єктів, якихось значущих історичних чи культурних пам’яток. Тож місцеві жителі хочуть привернути увагу туристів до свого селища такою оригінальною скульптурою. Організатори конкурсу просять митців увімкнути всю свою фантазію, щоб їхні проекти були цікавими й оригінальними. Пам’ятник виготовлять не обов’язково з бронзи, може бути інший матеріал — головне, щоб це творіння не було банальним, подобалося з першого погляду. Елементом майбутньої композиції буде зелений луг, на якому скубатиме травичку цей “рогатий символ”. Автору найкращої ідеї (не самого проекту) обіцяють 5 тисяч гривень премії. Кошти виділять з фонду музичного фестивалю “КозаФест”, який минулої осені вперше провели у Козові.

- У нашому місті особливо нема куди вийти з дітьми прогулятися, тож, можливо, біля пам’ятника козі їм буде цікавіше, - розповіла кореспондентові “Високого Замку” молода мама з цього райцентру Ольга Касперська.

В Україні є чимало скульптур представникам фауни, на честь яких названо міста-села. Зокрема, у Львові увічнено лева, у Бібрці (містечко цієї області) - бобра, у селі Раковці — рака, у Буську — лелеку (бузька).

Тернопільська область

Схожі новини