Передплата 2024 ВЗ

У МЗС відреагували на затримання в окупованому Криму українських правозахисників

  • 13.03.2017, 16:59
  • 703

Українське відомство вимагає від Росії звільнення громадян України.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на затримання біля адмінкордону з тимчасово анексованим Кримом українських правозахисників Ольги Скрипник та Володимира Чекригіна. Українське відомство вимагає від Росії звільнити затриманих. Про це написала речник МЗС Мар'яна Беца у Twitter в понеділок, 13 березня.

"РФ продовжує порушувати права людини.Тиск на правозахисників є неприпустимим.Вимагаємо звільнення укр громадян". - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 13 березня стало відомо, що на кордоні з тимчасово окупованим Кримом, у нейтральній зоні на пункті пропуску Каланчак Федеральна служба безпеки Росії затримала українських правозахисників Ольгу Скрипник та Володимира Чекригіна.

За повідомленнями ЗМІ, правозахисників везуть до Армянська для складання протоколу нібито через порушення кордону. За повідомленням Кримської правозахисної групи, крім Скрипник та Чекригіна затримали також і представника офісу омбудсмена України.

Відомо, що Ольга Скрипник - правозахисниця, координатор Кримської правозахисної групи, працює в Центрі громадянської освіти «Альменда». Після анексії Криму переїхала з Ялти на материкову Україну.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень