Передплата 2024 ВЗ

У Лондоні під резиденцією Ахметова пройшла акція протесту

  • 13.03.2017, 12:57
  • 951

Учасники акції вимагали перевірки законності отриманих ним прибутків відповідно до британського антикорупційного законодавства і британського антитерористичного закону.

У неділю, 12 березня, у Лондоні активісти руху Лондон ЄвроМайдан пікетували лондонську резиденцію українського олігарха Ріната Ахметова. Про це повідомляється на сторінці громадського руху в Facebook.

Учасники акції вимагали перевірки законності отриманих ним прибутків відповідно до британського антикорупційного законодавства і британського антитерористичного закону. За їхніми словами, у разі підтвердження його майно мають бути накладені відповідні санкцій з конфіскацією на користь України.

"У Ахметова на окупованій території Донбасу є працюючі шахти, заводи. Нереально їм працювати без співпраці з окупаційною адміністрацією ОРДЛО. Таким чином, британським службам необхідно перевірити чи не фінансує Ахметов роботою своїх підприємств армію терористів/окупантів. Адже фінансування тероризму відповідно до британського законодавства це серйозний злочин", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, блокування торгівлі з окупованими територіями триває з 25 січня.

27 лютого через блокаду залізниці в Донецьку зупинився метзавод. Єдина доменна піч зупинилася через відсутність залізорудної сировини. 23 лютого на Донеччині зупинила роботу Миронівська ТЕС. 20 лютого Єнакіївський металургійний завод і ПАТ «Краснодонвугілля», які розташовані на окупованій території, зупинили виробництво через блокаду залізничного сполучення в зоні АТО. Крім того, 14 лютого через блокаду залізниці зупинив роботу Алчевський металургійний комбінат.

Також нагадаємо, що 15 лютого Кабінет міністрів України ввів надзвичайний стан в сфері енергетики. Причиною стало блокування поставок вугілля з непідконтрольних територій Донбасу. Згодом прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що Україна заблокувала експорт антрациту на період дії надзвичайних заходів в енергосистемі.

Джерело: УТ

Схожі новини