Передплата 2024 «Добра кухня»

Тандіт: "До п'ятьох полонених українських військових їдуть родичі"

  • 13.03.2017, 08:15
  • 890

До п'ятьох полонених українських військовослужбовців вирушили в окупований Луганськ родичі. Візит розрахований на день-два і став можливим завдяки мінським домовленостями.

Про це повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт, інформує телеканал "112 Україна".

"Ми говоримо про п'ять наших заручників. До них вирушили рідні. Їх супроводжують волонтери. Це стало можливим завдяки мінським домовленостям і підтримки Червоного хреста", - зазначив він.

Тандіт підкреслив, що спецслужби України не можуть перетнути лінію розмежування для супроводу рідних полонених, проте українська сторона отримала усні гарантії безпеки від представників ОРДЛО.

За його словами, родичі повинні передати гуманітарну допомогу полоненим і листи. "Якщо буде можливість, зустрітися", - додав він.

Тандіт підкреслив, що полонені, про яких йде мова, знаходяться у бойовиків більше року. "Ми сподіваємося на благу звістку... Що цей візит, який сьогодні проходить у Луганську, дасть нам певну перспективу для звільнення заручників", - зазначив він, додаючи, що українська сторона готова до компромісів у питанні обміну полоненими.

Зазначимо, раніше представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко заявила, що представники ОРДЛО вимагають повернення майже 200 людей, які хочуть жити на підконтрольних Україні територіях.

Також повідомлялося, що з полону бойовиків були звільнені майже 3100 тис. осіб, залишилося 110 заручників і 490 зниклих безвісти.

Схожі новини