Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ОБСЄ зафіксувала на окупованій територї заборонені Мінськом САУ "Акація"

  • 12.03.2017, 11:32
  • 639

Гаубиці 2С3 "Акація" перебували у бойовому положенні за 33 км від Маріуполя.

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє, що зафіксувала на контрольованій бойовиками території на вогневих позиціях заборонені Мінськими угодами самохідні гаубиці 2С3 "Акація". Про це йдеться у звіті місії станом на 19:30 10 березня, опублікованому на сайті ОБСЄ, передає 5 канал.

СММ продовжує спостерігати за відведенням озброєння відповідно до реалізації Комплексу заходів із виконання Мінських домовленостей, додатку про відведення озброєння калібром до 100 мм і танків та інших документів. Зокрема, місія заявляє, що у порушення визначених координат і місць відведення, у районах, які не контролюються українським урядом, СММ бачила три 152-мм самохідні гаубиці 2С3 "Акація", які перебували у бойовому положенні з направленими в бік заходу дулами неподалік села Хрещатицьке (колишнє Красноармійське), яке розташоване за 33 км на північний схід від Маріуполя. Також спостерігачі помітили чотири танки Т-64 поруч з селом Веселогорівка, яке розташоване за 64 км на захід від Луганська.

Місія ОБСЄ заявила, що також бачила наявність забороненого озброєння на контрольованій урядом Україні території. Зокрема, спостерігачі помітили один 135-мм протитанковий керований ракетний комплекс 9К111-1 "Конкурс" неподалік Новотошківського (у 53 км на захід від Луганська), шість 122-мм гаубиць на буксирі Д-30 у Богоявленці (46 км на південний захід від Донецька) та 12 самохідних 152мм гаубиць 2С3 "Акація" у Зеленому полі (40 км на північний захід від Донецька). Також сказано, що за межами визначених координатами територій для відведення озброєння і одночасно за межами спеціальних місць його зберігання СММ побачила 30-40 танків у нерухомому стані (тип танків не визначено) в середині агропромислового комплексу і ще один танк на тренувальному полігоні в контрольованому бойовиками "ДНР" Терновому (57 км на схід від Донецька).

Схожі новини