Передплата 2024 «Добрий господар»

Трамп буде радитися із Меркель щодо ситуації в Україні і Путіна

  • 11.03.2017, 08:10
  • 740

Зустріч лідерів двох країн запланована на 14 березня.

Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель радитиметься щодо того, як вести справи з президентом РФ Владіміром Путіним. Про це повідомляє Reuters з посиланням на американських високопосадовців, передає УТ.

Агентство відзначає, що деякі чиновники з адміністрації президента США скептично налаштовані щодо "потепління" відносин із Росією, про що раніше заявляв Трамп.

"Президент дуже зацікавлений почути точку зору канцлера про її практику взаємодії з Путіним. Йому буде дуже цікаво дізнатися від неї, як це - мати справу з росіянами", - заявив один із американських чиновників на умовах анонімності.

Крім того, як зазначають джерела Reuters, Трамп має намір проконсультуватися з Меркель про можливу роль США у дипломатичних зусиллях з врегулювання конфлікту на сході України.

Чиновники наголосили, що президент США вражений лідерством канцлера Німеччини, зокрема, її роллю поряд з Францією в пошуках миру в Україні та Афганістані.

Зустріч Ангели Меркель і Дональда Трампа запланована на 14 березня. Очікується, що лідери двох країн обговорять питання фінансування НАТО, конфлікту в Україні, проблеми сирійських біженців і інші теми.

Схожі новини