Передплата 2024 «Добрий господар»

ФБР розслідує "дивний" зв'язок між компанією Трампа та російським банком

  • 10.03.2017, 18:30
  • 1 197

Федеральні слідчі та комп'ютерні експерти проводять розслідування "дивного" зв'язку серверів між компанією The Trump Organization та російським "Альфа-банком".

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела, близькі до розслідування.

Питання щодо можливого зв'язку з'явилося ще чотири місяці тому. Проте, за даними джерел, розслідування ФБР залишається відкритим та знаходиться в руках команди контррозвідки ФБР - тієї, яка запідозрила втручання Росії у вибори 2016 року.

Один американський чиновник розповів, що слідчі виявили "дивний" серверний взаємозв'язок. За його словами, у цій справі ФБР має ще багато чого з'ясувати. На даний момент слідчі не визначили, наскільки значним може бути такий зв'язок.

Видання відзначає, що справа серверу, яка спливла знову в ці вихідні, спричинила низку твітів президента США Дональда Трампа, де йшлося про звинувачення слідчих у прослуховуванні його телефону.

"Інтернет-дані свідчать, що минулого літа, комп'ютерний сервер, що належить російському "Альфа-банку" неодноразово запитував контактну інформацію щодо комп'ютерного сервера, що використовується компанією Трампа - набагато частіше, ніж це робили інші компанії. Це становить 80% всіх пошукових запитів щодо сервера компанії Трампа", - повідомляє CNN.

Видання відзначає, що поки незрозуміло, чи сервер компанії Трампа робив щось у відповідь. Ніхто не може надати докази "комунікації" серверів.

Сам Альфа-Банк стверджує, що найбільш вірогідним поясненням є те, що така серверна комунікація могла бути результатом спам-маркетингу. Керівники російського банку зупинялися в готелях компанія Трампа, тому цілком можливо, що вони надалі отримували рекламні листи від американської компанії.

За інформацією CNN, ФБР відмовилося від коментарів, а Білий дім взагалі проігнорував прохання про коментар.

Схожі новини