Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Путін таємно нагородив російського танкіста за бій під Дебальцевим

  • 10.03.2017, 12:44
  • 1 487

Алєксандру Мінакову вручили медаль "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня з мечами за підписом президента Росії.

Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm виявили у п'ятницю, 10 березня, новий доказ присутності російських військ на тимчасово окупованих територіях Донбасу, а саме те, що російського танкіста, який вів бій під Дебальцевим, нагородили медаллю "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня з мечами за підписом президента Росії, передає УТ.

Кіберволонтери дослідили, що танкіст з Чити Алєксанд Мінаков служив на Донбасі, а в бою під Дебальцевим йому відірвало ногу.

У себе на сторінці у соціальних мережах Мінаков виклав фото в інвалідному візку та знімок нагороди «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня з мечами.

Українські волонтери відзначають, що таку медаль вручають як цивільним, так і військовим, однак, Мінаков отримав медаль з мечами, тому з офіційного статусу нагороди в InformNapalm зробили висновок, що Мінаков отримав її як військовий.

Зазначається, що наказ про нагородження датований 19 квітня 2016 року і підписаний Путіним.

"Медаль "За заслуги перед Вітчизною" не проста нагорода. Часто на Донбасі російське командування обмежується видачею якихось відомчих значків-медалей, за які і пільги не назначають. Державні медалі отримують або поранені, або ті, які реально відзначилися у боях", - йдеться у дослідженні кіберволонтерів.

Схожі новини