Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стала відома попередня причина вибуху на шахті у Львівській області

  • 10.03.2017, 12:07
  • 1 122

Аварія могла статися через застосування кабелю, який не відповідав правилам безпеки роботи.

Вибух на шахті "Степова" Львівської області міг статися через кабель, який не відповідав правилам експлуатації та правилам безпеки роботи в шахті. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець у Facebook у п'ятницю, 10 березня, передає УТ.

"Після огляду місця трагедії експертною, державною та іншими відомчими комісіями було виявлено, що до відпускної лебідки було задіяно кабель, що не відповідав правилам експлуатації та правилам безпеки роботи в шахті. Що важливо 10 метрів цього кабелю просто зникло на стику лави та конвеєрного 119 штреку", - написав він.

За словами Волинця, це було зроблено для того, щоб приховати одну з реальних причин аварії.

"На мою тверду думку, науково-технічний центр у м. Львів погоджуючи схему провітрювання на 133 лаві та прилеглих виробках допустив помилку. Цим і було закладено міну уповільненої дії, що спрацювала в момент збігу двох факторів: високий рівнь метану та наявність іскри", - додав голова профспілки.

Він зазначив, що деякі шахтарі загинули внаслідок утворених газів після горіння метану.

Водночас голова Львівської Обласної державної адміністрації Олег Синютка в ефірі телеканалу 112 повідомив, що стан гірників, які постраждали під час аварії на шахті "Степова", покращився. Семеро з 23 трьох шахтарів вже знаходяться в задовільному стані.

"Я вчора відвідав восьму лікарню, де перебуває 23 постраждалих. Практично, їх стан покращився. 7 осіб вже знаходяться в задовільному стані. Сподіваюся, що деякі з них на наступному тижні можуть бути виписані, хоча, розмовляючи вчора з лікарями і постраждалими, переконаний, що їм потрібно пройти курс реабілітації для відновлення дихальних шляхів ", - зазначив Синютка.

Схожі новини