Передплата 2024 ВЗ

Уночі бойовики вдарили з "Градів" на Луганському напрямку

  • 10.03.2017, 11:47
  • 640

За даними штабу, терористи вели вогонь по тилових позиціях ЗСУ, що становить загрозу для мирного населення.

У п'ятницю, 10 березня, бойовики продовжили обстріли позицій Збройних сил України і тилових районів в зоні АТО з використанням важкого озброєння, передає УТ.

"З початком поточної доби противник продовжив провокаційні обстріли позицій наших військ, в тому числі із застосуванням артилерії 152-мм калібру. При цьому, з другої до четвертої години ночі вогонь вівся не тільки по передових позиціях наших військ, але і по тилових районах, які розташовані в глибині нашої території, що ставить під загрозу життя і здоров'я місцевих жителів", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу АТО у Facebook.

При цьому основні обстріли бойовики вели з населеного пункту Кіровськ, з позицій на території місцевої школи.

"Такі дії противника мали на меті викликати у відповідь вогонь і звинуватити українську сторону в обстрілі мирного населення. Зазначене в черговий раз показало, що бойовики продовжують використовувати місцевих жителів в якості заручників для досягнення своїх провокаційних цілей", - відзначають в повідомленні.

"Ніч пройшла абсолютно не спокійно ... На Маріупольському напрямку (бойовики - Ред.) використовували танк... Найскладніше було на Луганському напрямку - там бойовики використовували РСЗО БМ-21 "Град", випустили 120 снарядів. Зі 152-мм артилерії також 70 снарядів, зі 120-мм (артилерії - Ред.) - 60", - заявив спікер штабу АТО Леонід Матюхін в ефірі каналу "112 Україна".

Крім того, за словами Матюхіна, по всій лінії зіткнення бойовики застосовували міномети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. З початку доби двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Схожі новини