Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна і Данія розпочали спільну операцію "Північний сокіл 2017"

  • 09.03.2017, 18:09
  • 1 185

До виконання цієї місії відряджено 22 українських військовослужбовців Повітряних Сил ЗС України.

У четвер, 9 березня, українські та данські військові розпочали спільну транспортну операцію «Північний сокіл — 2017» з перевезення пального на острові Гренландія. Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони, передає УТ.

З військового майданчика аеропорту Бориспіль до авіаційної бази «Ольборг» Королівських військово-повітряних сил Данії на літаку Іл-76МД відбула група українських авіаторів на чолі із заступником начальника авіації Командування Повітряних Сил ЗС України полковником Олександром Кулібабою.

"Серед основних запланованих завдань — транспортування військово-транспортним літаком Іл-76 МД з авіабази ВПС США «Туле» до данської полярної станції «Норд» 700 тисяч тонн палива та супутніх вантажів. До виконання цієї місії відряджено 22 українських військовослужбовців Повітряних Сил Збройних Сил України, — зазначив представник Командування ПС ЗС України, який в складі екіпажу вирушив до Гренландії", - зазначив Олександр Кулібаба.

Він додав, що на острові українські військові льотчики виконуватимуть завдання у надзвичайно важких кліматичних умовах Арктики, які визначаються низькими температурами повітря до —50 градусів при швидкості вітру до 15-20 метрів за секунду, штормовою погодою, відсутністю наземних радіотехнічних засобів навігації та запасних аеродромів.

Схожі новини