Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сестра Сенцова: "Доля Олега зараз виключно в руках політиків"

  • 09.03.2017, 16:35
  • 730

Переговори щодо звільнення українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі, йдуть.

Про це в коментарі "Радіо Свобода" сказала двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан.

"Наскільки я знаю, ведуться якісь переговори, але я в них участі не беру і не знаю їх суті, не знаю подробиць. Політики кажуть: "Ми працюємо над цим". Це їхня улюблена фраза", — говорить Каплан.

"Усі суди в Росії ми програли, і за фактом зараз дійсно нічого не відбувається. Справа комунікована в ЄСПЛ, але скільки вона там ще пролежить до розгляду, ніхто точно сказати не може", — відзначає вона.

Каплан повідала деякі подробиці тюремного ув'язнення, та як Сенцов підтримує зв'язок з родиною:

"У Олега нічого цікавого не відбувається. Година на день — прогулянки, пише сценарії, і це все його життя на даний момент. Від побачень Олег відмовився, пояснивши це тим, що йому так простіше морально триматися. Він бачив інших ув'язнених після побачень з сім'єю, і як ті впадали в депресію. Тому на побачення до нього в Якутськ ще ніхто не їздив. Бувають рідкісні-рідкісні листи і рідкісні-рідкісні дзвінки, так ось і підтримуємо зв'язок".

Видання відзначає, що напередодні в Празі відбулася прем'єра документального фільму Аскольда Курова "Процес" про долю українського кінорежисера, засудженого в Росії.

Каплан вважає, що такі акції також важливі:

"Звичайно, самі кінематографісти, об'єктивно кажучи, витягнути Олега не зможуть, але вони зможуть донести до політиків, які реально можуть впливати на ситуацію, інформацію. Доля Олега зараз виключно в руках політиків. Я сподіваюся, що той самий фільм Аскольда Курова, інші акції якось допоможуть донести потрібну інформацію до людей, які здатні змінити ситуацію".

Схожі новини