Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Голова МЗС Німеччини заявив про загрозу нової ескалації на Донбасі

  • 09.03.2017, 13:20
  • 841

За словами Зігмара Габріеля жодна домовленість «нормандської четвірки» не була виконана.

Відсутність прогресу у виконанні Мінських домовленостей може привести до нової військової і політичної ескалації на Донбасі, заявив у середу, 8 березня, очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель, передає УТ.

«Під час нашої зустрічі в нормандському форматі з міністрами закордонних справ Франції, Росії та України на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки нам пообіцяли використовувати всі інструменти впливу для того, щоб, нарешті, було забезпечено дотримання перемир'я і могло початися те, про що вже давно була досягнута домовленість: відведення важких озброєнь з лінії зіткнення і демілітаризація особливо конфліктних ділянок. Крім того, ми закликали до зняття блокади автомобільних і залізничних доріг, оскільки ця блокада шкодить всім», - сказав Габріель.

Однак, за його словами, жодна з цих обіцянок до цього часу не була виконана.

«Це небезпечно, оскільки ми в будь-який момент можемо скотитися у нову військову і політичну ескалацію», - попередив міністр.

Він додав, що це свідчить про потребу не лише прихильності до Мінських домовленостей, а й політичної волі для їхнього виконання, інакше ми в результаті не зрушимо з місця, а страждати будуть люди на Донбасі.

Він зазначив, що був би радий, якби обидві сторони хоча б дотримувалися режиму припинення вогню, домовленості про відвід важких озброєнь і розведенні збройних формувань.

«Ми з болем змушені дивитися на те, як люди з обох сторін страждають там від військових дій», - сказав міністр, підкресливши, що «необхідно розширювати заходи з надання гуманітарної допомоги».

Схожі новини