Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко вручив Шевченківські премії

  • 09.03.2017, 11:16
  • 1 006

Цьогоріч премію отримали четверо лауреатів.

Президент України Петро Порошенко в четвер, 9 березня, вручив національну премію імені Тараса Шевченка чотирьом лауреатам. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Премія присуджена Івану Малковичу у номінації «Література» за книгу поезій «Подорожник з новими віршами».

Також премію присуджено Миколі Малишку в номінації «Візуальні мистецтва» за художній проект «Лінія» (скульптура).

У номінації «Музичне мистецтво» премію отримала Богдана Фроляк за симфонію-реквієм «Праведна душа», хорову кантату «Цвіт» і музичний твір «Присниться сон мені». Також у номінації «Кіномистецтво» премію присуджено Степану Ковалю за анімаційний серіал «Моя країна — Україна».

Цьогоріч розмір премії складає 240 тис. грн.

Національна премія України імені Тараса Шевченка присуджується в кількох номінаціях, зокрема «Література», «Літературознавство і мистецтвознавство», «Публіцистика і журналістика», «Кінематографія», «Музичне мистецтво», «Театральна мистецтво», «Концертно-виконавське мистецтво», «Народне і декоративно-прикладне мистецтво» та «Образотворче мистецтво». Однак щорічно присуджується не більше п'яти національних премій (не більше однієї у кожній з номінацій).

Розмір грошової премії, яку отримують лауреати, щороку встановлюється згідно з указом президента. У 2016 році Порошенко присудив п'ять премій імені Тараса Шевченка, розмір премії — 192 тисячі гривень.

Схожі новини