Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині шахтарі припиняють відвантажувати вугілля і збираються на пікет

  • 09.03.2017, 11:21
  • 966

Шахтарі Червонограда Львівської області розпочинають акцію з припиненням відвантаження вугілля через заборгованість по заробітній платі та збираються 9 березня пікетувати обласний суд Львова.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає УП.

"Місцеві шахтарі Червонограда розпочали акцію з припиненням відвантаження вугілля споживачам без зупинки видобутку через заборгованість по заробітній платі. А завтра (9 березня) вони розглядають можливість пікету обласного суду у м. Львові, де буде розглядатися справа щодо розблокування рахунку ДП "Львіввугілля", - написав він 8 березня.

Він підкреслив, що шахтарі ухвалили остаточне рішення з 9 ранку 9 березня припинити відвантажувати вугілля і пікетувати суд.

Також Волинець розкритикував главу Львівської ОДА Олега Синютку, який 8 березня зустрічався з шахтарями. За його словами, гірники не почули від керівника області "ні слова конкретики про зарплату, про безпеку праці".

Крім того, Волинець повідомив, що на шахті "Степова" розслідуються причини вибуху: працює Державна комісія, комісія Держпраці, поліція і експертна комісія.

Схожі новини