Передплата 2024 «Добрий господар»

Міноборони вирішило змінити правила дислокації військових у містах і поруч з ними

  • 07.03.2017, 16:06
  • 930

За словами речника оборонного відомства, зараз розробляються відповідні зміни до Бойового статуту Сухопутних військ ЗСУ.

Міністерство оборони України має намір змінити Бойовий статут Сухопутних військ Збройних Сил України у питанні місця дислокації підрозділів у межах міст або поруч з ними. Про це на брифінгу в понеділок, 7 березня, повідомила речник Міноборони Вікторія Кушнір, передає УТ.

"Нині ми розробляємо зміни в Бойовий статут Сухопутних військ ЗСУ в тій його частині, яка врегулює військову присутність в межах або в безпосередній близькості від населених пунктів і критично важливої ​​інфраструктури", - поінформувала Кушнір.

Зазначається, що в цей час в Авдіївці третю добу відсутнє світло і час від часу зникає вода у зв'язку з безперервними бойовими діями. Снаряди бойовиків іноді потрапляють у будівлі Донецької фільтрувальної станції та обривають лінії електропередачі.

Як йдеться у повідомленні, спостерігачі ОБСЄ неодноразово закликали до демілітаризації прилеглої житлової забудови зони.

Схожі новини