Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Податковий борг в Україні зріс майже у чотири рази

  • 07.03.2017, 13:54
  • 967

До держбюджету за останні три роки не надійшло 15,8 млрд гривень.

Рахункова палата України за результати розгляду відповідного звіту визнала чинну систему державного управління податковим боргом неефективною та непрозорою. Про це повідомили у прес-службі Рахункової палати у понеділок, 6 березня, передає УТ.

Зазначається, що протягом 2014-2016 років податковий борг за податками, зборами, платежами до державного бюджету зріс у 3,8 рази і станом на 1 січня 2017 року сягнув майже 59 млрд гривень.

"Територіальні органи ДФС України протягом дослідженого періоду у середньому погасили не більше, ніж один відсоток податкового боргу і то, наголошуємо, лише за рахунок реалізації майна, що перебувало в податковій заставі, або шляхом вилучення коштів боржників", - йдеться у повідомленні.

Такі дії, за словами представників Рахункової палати, призвели до того, що податковий борг згодом списується. а потім "зникають борги, як вода з гуся".

Як пише прес-служба, через таку бездіяльність ДФС України, внаслідок списання безнадійного податкового боргу, до державного бюджету за останні три роки не надійшло 15,8 млрд гривень.

Схожі новини