Передплата 2024 ВЗ

Ердоган звинуватив Німеччину у використанні "нацистських практик"

  • 06.03.2017, 09:06
  • 767

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Німеччину у діях, які "нагадують політику режиму націонал-соціалістів".

Як повідомляє DW, заява турецького лідера пролунала 5 березня на тлі дипломатичної суперечки між Анкарою та Берліном через заборону виступів високопосадовців Туреччини на заходах у Німеччині, на яких міністри мали агітувати за конституційну реформу, передає УП.

"Ваші практики не відрізняються від практик нацистів у минулому", - заявив Ердоган, повідомляє dpa.

Турецький президент заявив на мітингу в Стамбулі, що Німеччина "не має нічого спільного із демократією", цитує агенція Reuters.

Офіційний Берлін поки не відреагував на такі закиди, однак німецькі політики обурені порівнянням Ердогана. Зокрема у партії канцлера Ангели Меркель в коментарі виданню Bild заявили, що слова Ердогана стали "апогеєм невиваженості". "Ердоган діє як вередлива дитина, яка не може досягти свого", - зазначила заступниця голови партії Юлія Клекнер.

Влада Туреччини зацікавлена у підтримці близько 1,4 мільйона турків, які матимуть право голосу на референдумі. Очікувана реформа має значно посилити повноваження Ердогана, що критики називають відходом від принципів демократії.

Схожі новини