Передплата 2024 ВЗ

Трамп запропонував критикові Путіна посаду директора у справах РФ і Європи

  • 03.03.2017, 16:39
  • 1 025

Адміністрація Трампа запропонувала Фіоне Хілл посаду старшого директора у справах Європи і Росії.

Адміністрація Трампа запропонувала Фіоні Хілл посаду старшого директора у справах Європи і Росії. Про це пише Foreign Policy з посиланням на неназваного "чиновника Білого дому", передає УТ.

Хілл - "авторитетна дослідниця, тверезомислячий критик російського президента Путіна", характеризує її видання. На даний момент вона є старшим науковим співробітником американського аналітичного центру Brookings Institution.

Видання припускає, рішення призначити Хілл на одну з найвищих посад, що стосується американо-російських відносин, схвалять конгресмени - як республіканці, так і демократи.

Хілл "писала в критичному стилі про автократичні схильності Путіна і його мрію про "слабку президентську владу в США", - зазначає видання.

Видання нагадує, після перемоги Трампа на президентських виборах Хілл дала зрозуміти, що не вірить в можливість різкого зближення США з Росією. "У росіян голова йде обертом від очікувань, але через п'ять хвилин з початку відносин ці очікування впадуть, тому що США і Росії вкрай нелегко знайти спільну мову", - сказала вона в листопаді в інтерв'ю Atlantic.

Неназваний помічник сенатора-республіканця заявив виданню, що призначення Хілл викличе "полегшення у республіканців, які побоювалися зв'язків Флінна з Росією і мріяли, щоб у Білому домі з'явився проникливий аналітик-кремлінолог".

Схожі новини