Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Виконком затвердив методику розрахунку вартості стоматологічної допомоги

  • 03.03.2017, 15:35
  • 1 673

Щоб застосовувати єдині принципи розрахунку вартості стоматологічної допомоги, яку надають комунальні некомерційні підприємства, сьогодні, 3 березня, виконавчий комітет ЛМР затвердив Методику такого розрахунку.

Відтак, собівартість стоматологічної послуги складається з прямих, загальновиробничих витрат та непередбачуваних видатків.

Відтак, згідно з Методикою розрахунку вартості медичної стоматологічної допомоги, яку надають комунальні некомерційні підприємства, вартість медичної стоматологічної допомоги складається з вартості наданих стоматологічних послуг.

Собівартість стоматологічної послуги складається з прямих, загальновиробничих витрат та непередбачуваних видатків: Sм = Wпм + Wзм + Wнв, де: Sм — собівартість стоматологічної послуги; Wпм — прямі витрати при наданні стоматологічної послуги; Wзм — загальновиробничі витрати при наданні стоматологічної послуги; Wнв — непередбачувані витрати при наданні стоматологічної послуги (25% від вартості медичної послуги — для врахування цінових змін окремих складових витрат).

До прямих належать витрати, пов’язані з наданням стоматологічної послуги одного типу, які безпосередньо включені до виробничої собівартості: Wпм = ОПм + Lм + Mм, де Wпм — прямі витрати при наданні стоматологічної послуги; ОПм — оплата праці лікарського, зуботехнічного персоналу та рентген-лаборантів за час надання стоматологічної послуги; Lм — єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування лікарського, зуботехнічного персоналу та рентген-лаборантів; Mм — матеріальні витрати на лікарські засоби і вироби медичного призначення та інші витрати.

Оплата праці лікарського, зуботехнічного персоналу та рентген-лаборантів за час надання стоматологічної послуги розраховується як сума заробітної плати лікарського, зуботехнічного персоналу та рентген-лаборантів за час надання допомоги з врахуванням премії, надбавок і доплат у розмірах, які встановлені нормативними документами та колективними угодами, та резерву на оплату відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення лікарського, зуботехнічного персоналу та рентген-лаборантів.

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування лікарського, зуботехнічного персоналу та рентген-лаборантів розраховується через множення оплати праці лікарського, зуботехнічного персоналу та рентген-лаборантів за час надання стоматологічної послуги на відсоток відрахування на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Матеріальні витрати на лікарські засоби та вироби медичного призначення враховують матеріальне забезпечення стоматологічної послуги матеріалами, медикаментами, разовим інструментарієм та інші прямі витрати, які включають витрати на дезінфекційні засоби, малоцінний та швидкозношуваний медичний інвентар, інструментарій та інструменти.

До загальновиробничих витрат належать витрати на обслуговування та управління діяльністю комунального некомерційного підприємства, які можуть бути віднесені до конкретного виду стоматологічної послуги: Wзм = ОПзм + Lзм + Fзм + Jзм + Gзм, де: Wзм — загальновиробничі витрати при наданні стоматологічної послуги; ОПзм — оплата праці середнього, молодшого медичного персоналу та іншого персоналу; Lзм — єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування середнього, молодшого медичного персоналу та іншого персоналу при наданні стоматологічної послуги; Fзм — експлуатаційні витрати при наданні стоматологічної послуги; Jзм — амортизаційні відрахування при наданні стоматологічної послуги; Gзм — інші загальновиробничі витрати при наданні стоматологічної послуги.

Оплата праці середнього, молодшого медичного персоналу та іншого

персоналу розраховується як сума заробітної плати середнього, молодшого медичного персоналу та іншого персоналу та резерву відпусток середнього, молодшого медичного персоналу та іншого персоналу і матеріальної допомоги середнього медичного персоналу.

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування середнього, молодшого медичного персоналу та іншого персоналу при наданні стоматологічної послуги розраховується через множення оплати праці середнього, молодшого медичного персоналу та іншого персоналу на відсоток відрахування на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Експлуатаційні витрати при наданні стоматологічної послуги розраховуються виходячи із загальних фактичних або планових витрат і розподіляються пропорційно площам приміщень для надання стоматологічної послуги, площам орендованих приміщень та до часу надання послуги. Склад експлуатаційних витрат визначається відповідно до вимог законодавства України.

Амортизаційні відрахування розраховуються згідно з вимогами законодавства України (якщо ця стаття видатків враховується у комунальному некомерційному підприємстві). До інших загальновиробничих витрат входять канцелярські витрати, витрати на електротовари, охорону праці, транспортні послуги, оренду, проведення поточного ремонту, запчастини, технічне обслуговування медтехніки, програмне забезпечення, пожежну охорону, охорону приміщень, обслуговування комп’ютерної техніки та інші витрати.

Джерело: прес-служба ЛМ

Схожі новини