Передплата 2024 «Добре здоров’я»

НАБУ відкрило 14 справ щодо корупції в УЗ на 635 мільйонів

  • 02.03.2017, 20:09
  • 979

Національне антикорупційне бюро розслідує 14 кримінальних проваджень, які стосуються корупції на "Укрзалізниці". Сума збитків від цих правопорушень оцінюється у 635 мільйонів гривень.

Про це повідомили в НАБУ у відповіді на запит "Громадського".

"Детективами Національного бюро розслідується 14 кримінальних проваджень за фактами корупції в ПАТ "Укрзалізниця", де загальні збитки держави становлять 635 млн грн., основна частина — це корупційні схеми при проведені державних закупівель", — йдеться у відповіді НАБУ.

Водночас, детективи зазначають, що тієї інформації про корупцію, яку передав їм міністр інфраструктури Володимир Омелян, недостатньо для відкриття нового кримінального провадження.

"Наведена інформація частково перевіряється в порядку досудового слідства у кримінальних провадженнях, які розслідуються детективами Національного бюро. Водночас, інформація стосовно інших можливих фактів корупції у діяльності посадових осіб ПАТ "Укрзалізниця", які не охоплені досудовим розслідуванням у наявних кримінальних провадженнях, не містить достатніх даних, які б свідчили про наявність ознак кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності Нацбюро, а тому потребують додаткової перевірки", — пояснюють у НАБУ.

Схожі новини