Передплата 2024 ВЗ

Введення безвізу для українців вимагає ще п'ять процедур з боку ЄС

  • 02.03.2017, 15:05
  • 1 265

За словами віце-прем'єра України, процедурні моменти, які ще залишилися, вимагають узгодженості в часі.

Введення безвізового режиму між Європейським Союзом і Україною вимагає ще п'яти процедурних моментів з боку європейських інституцій. Про це журналістам у Києві повідомила віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає УТ.

"Є ще п'ять процедурних моментів, які необхідно пройти до того моменту, коли ми дійдемо до цього свята підписання рішення про надання безвізу для України, як це сталося для Грузії", - розповіла вона.

Зокрема, це прийняття рішення на рівні представників країн-членів ЄС (Coreper), де вони узгодять, підтвердять результати тріалогу, потім рішення одного з комітетів з суспільних свобод ЕП (LIBE), розгляд та затвердження на пленарному засіданні ЄП, повернення в Coreper та затвердження Європейською Радою.

За словами віце-прем'єра, процедурні моменти, які ще залишилися, вимагають узгодженості в часі. "Є розуміння можливого графіка, він може бути зміщений на кілька тижнів. Я розумію, що це рішення позитивне буде прийнято щодо України", - зазначила вона.

Схожі новини