Передплата 2024 «Добра кухня»

Бойовики оголосили Україні «блокаду» у відповідь

  • 01.03.2017, 09:32
  • 1 300

Сепаратисти заявили, що не відвантажуватимуть вугілля Україні навіть, якщо блокадники Донбасу виконають їхній ультиматум.

Служба безпеки України оприлюднила аудіо переговорів ватажка «ДНР» Олександра Захарченка з так званим начальником управління внутрішньої та зовнішньої політики його адміністрації, в яких Захарченко каже, що тепер «ДНР» оголошує блокаду Україні і припиняє поставки вугілля на її територію, передає Захід.нет.

Багато фраз на відео чути погано або не чути зовсім, але з почутого випливає, що терористи не будуть здійснювати поставок вугілля до України навіть якщо українські добровольці, котрі блокують торгівлю з окупованими районами Донбасу, виконають їхній «ультиматум». Нагадаємо, сепаратисти вимагали від українських блокадників зняти блокаду до 00:00 1 березня.

«Переговори засвідчують, що верхівка терористичної організації “ДНР” насправді зацікавлена у цій блокаді, і доводять штучність відповідних «ультиматумів» українській владі. Бойовики планують, за вказівкою російських кураторів, використати цю ситуацію для т.зв. “націоналізації” підприємств, які залишилися на тимчасово окупованих терористами територіях. Саме ці наміри були оголошені у заяві, яку вони обговорювали у перехопленій розмові», — прокоментував відео прес-центр СБУ.

Ветерани АТО та низка народних депутатів перекрили поставки вугілля з окупованих районів Донбасу 25 січня.

Схожі новини