Передплата 2024 ВЗ

«Панусю, якби мені не треба було, не продавала би...»

  • 27.02.2017, 19:35
  • 4 238

Букет підсніжників продають у центрі Львова по 20 гривень.

«Панусю, якби мені не треба було, не продавала би...»
«Панусю, якби мені не треба було, не продавала би...»

У центрі Львова почали продавати заборонені первоцвіти. Наразі весняними квітами торгують поодинокі старші пані, що, як запевняють, заробляють цим на шматок хліба. В екологічній інспекції кажуть, “хлібний” період продажу буде на початку березня, коли сприятиме погода.

... На розі проспекту Свободи та вулиці Дорошенка (біля “ґранд-готелю”) журналіст “ВЗ” побачила старшу пані, яка тримала в руках кілька букетів підсніжників. За букет просила 20 гривень. Підсніжники назбирала у Золочівському районі. Питаю, чому торгує забороненим товаром. “Ми усі виживаємо, - пояснює. - Панусю, якби мені не треба було, — не продавала б первоцвіти”. Чи “ганяє” продавців поліція? Жінка на це питання “віднікувалася”, мовляв, а що вони вже до них (продавців. -Авт.) мають...

Як розповів “ВЗ”директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, на початку березня правоохоронці спільно з працівниками Держекоінспекції та департаменту екології Львівської ОДА перевіряють, чи торгують у Львові та області первоцвітами. У списку заборонених — підсніжники, первоцвіт весняний, шафран Гейфеля... Ці квіти занесені до Червоної книги. Штраф за червонокнижні первоцвіти - 1700-3655 гривень. “Торік через первоцвіти оштрафовано сільських голів Пісочної та Красного. Сільські голови не торгували квітами, просто не знали, що відбувається у їхніх селах”, - підсумував Руслан Гречаник.

Фото Юлії ПІДЛУЖНОЇ

Схожі новини