Передплата 2024 «Добра кухня»

Вчені: "До кінця століття половина видів тварин на Землі зникне"

  • 27.02.2017, 20:14
  • 1 413

Вчені попереджають, що більше половини всіх видів тварин на Землі можуть вимерти, якщо не вжити термінові заходи.

Про це повідомляється у конференції Ватикану, яка проходить під егідою Папської Академії наук видатних біологів, екологів і економістів, пише The Guardian.

У брошурі, виданій перед конференцією, йдеться про те, що кожен п'ятий вид на планеті знаходиться під загрозою вимирання. Якщо не будуть вжиті термінові заходи, то до кінця століття більше половини тварин зникнуть взагалі.

В першу чергу, зникнуть ті тварини, які відіграють важливу роль в існуванні біосфери Землі. Це стосується не надто відомих видів тварин і рослин. Вони поглинають вуглекислий газ, регенерують грунт і контролюють кількість комах-шкідників.

"Багаті західні країни в даний час викачують ресурси планети і знищують її екосистеми з безпрецедентною швидкістю. Ми виловлюємо всю рибу з моря, руйнуємо коралові рифи і викидаємо вуглекислий газ в атмосферу. Ми вже спричинили значне вимирання. Питання полягає в тому, як ми можемо це зупинити", - повідомив біолог Пол Ерліх, зі Стенфордського університету в Каліфорнії. Саме його виступи за контроль регулювання народжуваності викликали багато протестів католиків по всьому світу.

За словами економіста Парта Дасгупта з Кембриджського університету, "давня ворожнеча між наукою і церквою, принаймні, в питанні про збереження нашої Землі, була подолана".

Схожі новини