Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Київщині поліція виявила масштабну мережу борделів

  • 26.02.2017, 20:42
  • 1 712

У Києві затримали 15 учасників злочинного угруповання, які керували комплексом борделів у місті та області.

Масштабну спецоперацію провели 200 правоохоронців, повідомили у відділі комунікації поліції Київської області.

Як зазначається, місячна виручка від функціонування цього «бізнесу» сягала понад півтора мільйона гривень. Спецоперацію по ліквідації організованого злочинного угрупування провели 200 правоохоронців - співробітники Управління боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми поліції Київщини, працівники Броварської прокуратури, Броварської поліції та бійці полку поліції особливого призначення.

Голова поліції Київщини Дмитро Ценов розповів, що координацію діяльності та загальне керівництво вказаного злочинного угрупування здійснювало 15 осіб. Вони контролювали понад 60 повій, які надавали послуги сексуального характеру як у «притонах» з цілодобовою охороною, так і на виїзних замовленнях. Серед затриманих — 4 диспетчери та 7 водіїв-охоронців, які доставляли повій на адреси, забезпечували їх охорону та виконували функцію інкасаторів.

Також встановлено, що для отримання шалених прибутків та постійного оновлення клієнтської бази, до злочинного бізнесу були залучені особи, які відповідали за розробку та функціонування інтернет сайтів та розповсюдження рекламних візитівок.

Організатори не залишили поза увагою й дисципліну в середині банди. Дівчата, які потрапляти до вказаної злочинної організації, перебували під цілодобовим контролем. Окрім того, з метою підтримання дисципліни діяли безпрецедентні штрафні санкції як матеріального, так і фізичного характеру за недотримання визначених правил. Так, наприклад, за прирікання з диспетчером-адміністратором штраф - 1000 грн, за не вихід в робочу зміну - 2000 грн, повторне повернення на роботу - 5000 грн, зміна місцезнаходження без узгодження з адміністратором - 2000 грн, відмова від замовлення - 1000 грн та ін.

Поліцейські одночасно провели 29 санкціонованих обшуків за місцем проживання та розміщенням «притонів», звідки вилучили 9 автомобілів, наркотичний засіб «канабіс», грошові кошти — близько 60 тис. доларів США, 6 тис. євро, 400 фунтів стерлінгів, 200 тис. грн, банківські картки, дорогоцінності, блокноти зі списком клієнтів і графіком чергувань дівчат, диспетчерів, водіїв, охоронців.

На даний час проводяться слідчо-оперативні заходи направлениі на встановлення усіх обставин вчинення злочину. Відкрито кримінальні провадження за ч.2 ст.302 (створення або утримання місць розпусти і звідництво), ч.3 ст.303 (сутенерство або втягнення особи у зайняття проституцією) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Схожі новини