Передплата 2024 «Добра кухня»

У США назвали найгірші фільми 2016 року

  • 26.02.2017, 13:06
  • 984

Американська сатирична кінопремія «Золота малина» роздала свої нагороди за найгірші «досягнення» у світі кіно за 2016 рік. Лауреати традиційно названі напередодні вручення «Оскарів».

Відзнака за найгірший дует дісталася Бену Аффлеку та Генрі Кавіллу за роботу у стрічці «Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості». Ця ж картина отримала також антинагороду за «найгірший римейк, плагіат чи сиквел».

Найгіршою картиною 2016 року назвали фільм «Америка Гілларі: таємна історія демократичної партії» Деніша Д‘Сузи. Він нагороджений як найгірший актор за закадровий голос у картині та найгірший режисер разом із Брюсом Шуле. Ребека Тернер, яка зіграла Гілларі Клінтон, отримала «Золоту малину» за найгіршу жіночу роль.

Ще одна нагорода — «За відновлення репутації» дісталася Мелу Гібсону за його режисерську роботу «З міркувань совісті», з якою він повернувся на голлівудський знімальний майданчик після тривалої перерви. Цей фільм номінований на «Оскар» у шести категоріях, зокрема і в головній. «За відновлення репутації» - єдина позитивна номінація антипремії.

Зазначимо, що премія «Золота малина» за сумнівні досягнення в кінематографі заснована в 1980 році. Номінантів визначає однойменний фонд, до складу якого входять близько 700 осіб з майже усіх американських штатів і близько 20 країн. На неї висувають фільми, що вийшли на екрани США і Канади впродовж року. Статуетка являє собою пластикову модель ягоди, покриту фарбою золотавого кольору. Її вартість - менше 5 доларів США.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини