Передплата 2024 «Добрий господар»

У Франції відкрили судове слідство щодо Фійона і його дружини

  • 25.02.2017, 17:38
  • 1 045

Прокуратура Франції у п'ятницю оголосила про офіційне відкриття судового слідства у справі про фіктивне працевлаштування дружини кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона та незаконну виплату їй сотні тисяч євро.

Про це повідомляє France 24.

У своїй заяві прокуратура зазначила, що мета розслідування - з'ясувати, чи причетна родина Фійонів до витрачання державних коштів або привласнення корпоративних активів.

Цьому кроку передувало проведення попереднього розслідування, під час якого Фійон і його дружина вже давали свідчення. Пізніше суддя вирішить - відмовитися від справи чи передати її до суду.

Французькі ЗМІ припускають, що за будь-якого результату справа не завершиться до президентських виборів, перший тур яких відбудеться 23 квітня.

Повідомляється, що в разі перемоги Фійона на президентських виборах будь-яке кримінальне розслідування буде припинено, оскільки глава держави має імунітет від судового переслідування.

На тлі скандалу політичний рейтинг Фійона обвалився. За останніми опитуваннями, він не пройде у другий тур виборів.

Нагадаємо, наприкінці січня з'явилася інформація про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона і двоє його дітей отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

Журналісти провели дослідження та не виявили жодних доказів того, що Пенелопа Фійон виконала бодай якусь роботу для уряду. Сама вона заперечує, що колись працювала на посаді помічника свого чоловіка.

Схожі новини