Передплата 2024 ВЗ

У Києві на хабарі ₴33 млн гривень затримали податківців

  • 25.02.2017, 10:53
  • 1 236

Співробітники ДФС систематично вимагали гроші у підприємців за сприяння у відшкодуванні ПДВ.

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили корупційний механізм відшкодування податку на додану вартість, організований чиновниками Державної фіскальної служби.

Правоохоронці з'ясували, що працівники структурних підрозділів Офісу великих платників податків ДФС систематично вимагали гроші з бізнесменів за неперешкоджання у відшкодуванні з держбюджету податку на додану вартість. Як посередників зловмисники залучали колишніх працівників правоохоронних органів, інформує прес-центр СБУ.

Правоохоронці викрили працівників Офісу на вимаганні 70 млн гривень з комерційної структури за повернення з бюджету 300 млн гривень ПДВ. В рамках відкритого кримінального провадження у Києві затримано групу посередників і спільників під час отримання першої половини хабара.

Генеральний прокурор Юрій Луценко уточнив, що колишній і чинний співробітники ДФС були затримані на місці злочину під час отримання першої частини хабара - 33 млн гривень. Гроші були залишені в комірці одного з банків столиці.

Схожі новини