Передплата 2024 «Добра кухня»

Три чверті партій показали у звітах нулі

  • 24.02.2017, 20:11
  • 1 003

Із 349 офіційно зареєстрованих партій в Україні справді працюють і подають реальні фінансові звіти близько 70.

Про це заявив генеральний директор ВГО "Комітет виборців України" Олексій Кошель на міжнародній конференції "Партійна реформа як запорука стабілізації політичної ситуації в Україні", повідомляє "Укрінформ".

"Якщо проаналізувати фінансові звіти політичних партій, то ми бачимо, що 3/4 політичних партій подали в деклараціях фактично нулі або прочерки. І, на превеликий жаль, це навіть ті партії, які проводять активну діяльність на місцях", — сказав керівник КВУ.

"Тобто в Україні є близько 60-70 політичних партій, які реально працюють і подають реальні фінансові звіти", — пояснив Кошель.

Він нагадав, що, за даними Національного агентства з питань запобігання корупції, в Україні офіційно зареєстровані 349 політичних партій, із яких понад 100 не подали фінансові звіти до НАЗК.

"На наше переконання, потрібно вдосконалювати закон і запровадити норму, яка передбачає можливість анулювання свідоцтва політичної партії в разі, якщо вона два рази поспіль не подавала фінансові звіти до НАЗК", — заявив Кошель.

Схожі новини