Передплата 2024 «Добра кухня»

Кіберволонтери зафіксували переміщення окупаційної мотострілкової бригади на території України

  • 24.02.2017, 13:13
  • 908

За даними InformNapalm, російське командування на Донбасі використовує солдатів строкової служби.

Кіберволонтери InformNapalm зафіксували переміщення 19 окремої мотострілкової бригади на території України, про це йдеться у дослідженні, оприлюдненому 23 лютого, передає УТ.

За результатами проведеного аналізу, у профілі військовослужбовця 19-ї окремої мотострілкової бригади (дислокація Владикавказ, Північна Осетія) Південного військового округу Збройних Сил Росії В'ячеслава Бабенка виявили ​​фотографія з географічної локацією Куйбишевського району Ростовської області, яку він завантажив 14 лютого 2017 року.

Зазначається, що точне місце геолокації приблизно в 7 км від українського кордону - околиці т. зв. куйбишевського лісу біля населеного пункту Зарічний, де проходить дорога, що веде в бік України на Маринівку.

За даними волонтерів, на фотографії з геолокації «Куйбишевський район» також чітко видно тактичний знак 19-й омсбр на тентованому КамАЗі.

Повідомляється, що на знімку, завантаженому також 14 лютого, є коментар російського солдата "Їдемо з України на Кавказ!!!".

За цими світлинами, кіберволонтери констатують про факт чергового короткострокового "ростовско-української відрядження" військовослужбовців 19-ї окремої мотострілкової бригади ЗС РФ.

Окрім того, в InformNapalm також звернують увагу на важливу деталь - військовий Бабенко, який фігурує на фото є солдатом строкової служби призову осені 2016 року, а не військовослужбовцем за контрактом. Це свідчить про нестачу контрактників у російській армії.

Схожі новини