Передплата 2024 «Добра кухня»

На Донеччині головного редактора газети судитимуть за сепаратистські статті

  • 24.02.2017, 09:10
  • 784

Видання публікувало заклики до підтримки сепаратистів Донбасу.

Головного редактора газети "Дружківський робочий" заочно судитимуть за публікацію закликів до підтримки сепаратистів Донбасу, а також до протидії державній владі України. Про це повідомляє прокуратура Донецької області, передає УТ.

«Установлено, що в період квітня-червня 2014 року 61-річний чоловік займав посаду головного редактора газети «Дружківський робочий» комунального підприємства «Медіа-центр» Дружківської міської ради. Він обвинувачується в тому, що в одному з номерів місцевої газети розмістив матеріали пропагандистсько-агітаційного характеру щодо проведення референдуму на території Донецької області з метою визнання «Донецької народної республіки», які були адресовані та доступні читачам газети «Дружківський робочий», - йдеться у повідомленні.

Підозрюваному інкримінують ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі) Кримінального кодексу України.

«Оскільки чоловік переховується від слідства за межами України, прокуратура Донецької області вийшла до суду з клопотанням щодо проведення спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно колишнього головного редактора газети «Дружківський робочий», - додали в прес-службі.

Схожі новини