Передплата 2024 «Добра кухня»

За первоцвіти штрафують навіть голів сільрад

  • 24.02.2017, 09:19
  • 1 181

Штраф за «червонокнижні» квіти — 1700-3655 гривень.

Незабаром на Львівщині стартує акція “Первоцвіти”. Правоохоронці спільно з працівниками Держекоінспекції та департаменту екології Львівської ОДА перевіряють, чи торгують у Львові та області забороненими весняними квітами. У списку табу — підсніжники, первоцвіт весняний, шафран Гейфеля... Акція триватиме до кінця травня.

Журналіст “ВЗ” зробила ревізію на Привокзальному ринку та у торгових точках центру Львова. Не знайшла бабусь з первоцвітами. Хоча напередодні Дня святого Валентина на проспекті Свободи побачила жінку, що торгувала букетами підсніжників. За букет просила 15 гривень...

Як розповів “ВЗ” директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, “хлібний період” продажу первоцвітів припаде на початок березня. Весняні квіти ще не продають і через те, що порівняно з минулим роком суттєво зросли штрафи. За “червонокнижні” квіти — 1700-3655 гривень. “Торік через первоцвіти оштрафовано сільських голів Пісочного та Красного, - зазначив пан Руслан. - Сільські голови не торгували квітами, просто не знали, що відбувається у їхніх селах...”.

Схожі новини