Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Святослав Вакарчук назвав еміграцію українців неминучою

  • 23.02.2017, 19:34
  • 2 783

Лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук назвав еміграцію українців неминучим процесом.

Співак прокоментував хвилю еміграції в останні кілька років в інтерв'ю американському виданню ForumDaily.

"Еміграція - це неминуча частина людської історії в будь-який період, на будь-якому континенті. Особливо в сучасному світі, відкритому. Особливо в світі, де твоя англійська мова і ноутбук, який стоїть поруч із тобою, відкривають тобі не тільки вікно в світ конкретний, але й у світ широкий", - говорить Святослав Вакарчук.

За словами співака, очікувати від того, що в бідній країні з політичними й економічними кризами молодь сидітиме і чекатиме, коли все закінчиться, примітивно.

"Я хочу нагадати, що після великого картопляного голоду в Ірландії в Північну Америку виїхало понад 30 відсотків населення країни. Нині в США живе 30 мільйонів ірландців, а в Ірландії - 5 мільйонів. Але сьогодні Ірландія - одна з найзабезпеченіших країн, а ВВП на душу населення не поступається американському. Для цього їм знадобилося понад 100 років. Я не натякаю на те, що всі, хто залишається в Україні, сидітимуть і чекатимуть 100 років. Еміграція, можливо, неприємна для держави, яка втрачає своє прогресивне й активне населення, - неминучий процес", - додав Вакарчук.

Схожі новини