Передплата 2024 «Добра кухня»

Західні області попередили про загрозу підтоплення через відлигу

  • 23.02.2017, 10:05
  • 696

У Карпатах оголосили значний рівень лавинної небезпеки, подекуди пориви штормового вітру.

За даними Укргідрометцентру, 23 лютого, у зв'язку з вiдлигою i сніготаненням, на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.), Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,5 - 1,5 м. Про це попередила Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, очікується льодохiд, формування заторiв льоду з рiзким пiдвищенням рiвнiв води, в Туркiвському, Дрогобицькому районах Львiвської областi, при цьому можливе часткове затоплення заплав, сільськогосподарських угiдь, окремих населених пунктiв, господарських об'єктiв, розташованих вище місць утворення заторiв.

23 - 24 лютого на рiчках басейнiв Прута та Сiрету очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,3 — 1,0 м над рiвнями, на окремих ділянка — затори льоду.

23 - 24 лютого, внаслідок сніготанення та опадів, на рiчках Закарпаття очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0.5-1.5м, в нижнiх течiях Боржави та на дiлянцi Тиси В.Бичкiв - Вилок на 1.5-2.5м над рівнями.

В нижнiй течii Боржави можливий початковий вихiд води на заплаву.

Також, 23 - 26 лютого, у зв'язку з вiдлигою та сніготаненням, на лівих притоках Днiстра (Тернопiльська, Хмельницька, Вiнницька обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2 - 0,7 м над рiвнями на 08 год. 22 лютого. Очікується руйнування льодових явищ, мiсцями льодохiд.

На окремих понижених дiлянках берегiв можливий початковий вихiд води на заплаву.

Крім того, 23 та 24 лютого, у зв'язку із хуртовинами та відлигою, у горах Закарпатської області та у високогір’ї Iвано-Франкiвської областi зберігається значна (3 рівень) лавинна небезпека.

Також 23 лютого очікуються пориви вітру 15-20 м/с, на високогір'ї Карпат, вдень місцями і в Приазов'ї 25-30 м/с та на території Київської області.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини