Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Донеччині зупинила роботу Миронівська ТЕС

  • 23.02.2017, 08:27
  • 1 063

Повідомляється, що наразі енергетики виконують термінові роботи для включення в мережу резервного котла.

Увечері 22 лютого через технічні проблеми був зупинений єдиний котел, що працював на Миронівській ТЕС. Про це повідомили в департаменті з корпоративних комунікацій ДТЕК.

«Електростанція припинила виробляти електроенергію і, головне, тепло для селища Миронівський. Зараз енергетики виконують термінові роботи для включення в мережу резервного котла», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що для надійної роботи Миронівської ТЕС взимку необхідна одночасна робота щонайменше двох окремих котлів, щоб у разі аварійної ситуації на одному, другий котел зміг утримати станцію.

На Миронівській ТЕС використовували різні котли зі спалювання вугілля антрацитової і газової марок. Однак через блокування постачання антрацитового вугілля з шахт Донбасу, керівники ДТЕК Миронівської ТЕС прийняла рішення зупинити роботу котла, що працює на антрациті, тому що його залишилося лише 10 тис. тонн.

«Саме для такої ситуації, яка сталася сьогодні, і необхідно було мати запас альтернативного палива», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 20 лютого Єнакіївський металургійний завод і ПАТ "Краснодонвугілля", які розташовані на окупованій території, зупинили виробництво через блокаду залізничного сполучення в зоні АТО.

Крім того, 14 лютого через блокаду залізниці зупинив роботу Алчевський металургійний комбінат.

15 лютого Кабінет міністрів України ввів надзвичайний стан в сфері енергетики. Причиною стало блокування поставок вугілля з непідконтрольних територій Донбасу. Згодом прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що Україна заблокувала експорт антрациту на період дії надзвичайних заходів в енергосистемі.

Нагадаємо, 25 січня ветерани АТО і деякі нардепи, зокрема. Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цих дій було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом стало відомо, що в районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

Джерело: Остров

Схожі новини