Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ремонт вулиці б’є по гаманцю

  • 23.02.2017, 10:00
  • 891

Студенти звернулися до мера Садового, щоб той знайшов альтернативні шляхи добиратися на навчання.

З березня мають стартувати ремонтні роботи на вулиці Личаківській. Планується реконструкція ділянки між вулицями Мечникова та Пасічною.

Як зазначив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, ремонт вулиці Личаківської планують розпочати, коли для цього будуть відповідні погодні умови. «Йдеться про ділянку від вулиці Мечникова до вулиці Пасічної. Маємо замінити колектор під трамвайною колією, який двічі провалювався торік. Ремонтні роботи також передбачатимуть реконструкцію трамвайного кільця», — розповів він.

Такі зміни не до душі восьми тисячам студентів, які живуть у гуртожитках неподалік трамвайної зупинки. Переживають, як добиратимуться на пари. “До мого факультету їде лише трамвай “двійка”. Щомісяця купую проїзний, який коштує 35 гривень, і катаюсь по 3-4 рази на день. Якщо доведеться їхати маршруткою, треба буде робити пересадку. 8 гривень в один бік — великі гроші для студента”, — каже мешканець гуртожитку Максим.

За словами Олега Берези, роботи триватимуть 7-8 місяців. Вулицю відкриватимуть частинами. Тим часом трамваї №2 і №10 курсуватимуть за маршрутом трамвая №7. “Йти пішки до “сімки”, а там сідати на “двійку” теж не варіант, бо це приблизно півтора кілометра”, — скаржиться студентка Марина.

Студентська рада Львова у відкритому листі звернулася до очільника міста Андрія Садового. “Студенти підтримують проект ремонту вулиці Личаківської, проте звертаємось до вас та наголошуємо на важливості пошуку альтернативного рішення з транспортним питанням та системою добирання студентів на заняття. Якщо рух електротранспорту буде тимчасово призупинено, то єдиною альтернативою буде маршрутне таксі, ціна проїзду в якому становить 4 гривні. Це значно вплине на фінансове становище студентів”, — йдеться у зверненні.

Нагадаємо, цього року у міському бюджеті розвитку заклали 4,5 млн. гривень на реконструкцію вулиці Личаківської (від вул. Мечникова до вул. Пасічної з кільцем розвороту трамвая). На цьому відрізку вулиці планують провести реконструкцію трамвайної колії, інженерних мереж, дорожнього покриття.

Схожі новини