Передплата 2024 «Добра кухня»

Британський суд визнав законною перевірку доходів мігрантів

  • 22.02.2017, 20:10
  • 1 869

Верховний суд Британії визнав законним рішення уряду щодо введення перевірки мінімального рівня доходів британців, які хочуть привезти у Британію членів подружжя, котрі є громадянами країн з-поза меж Європейської економічної зони. 

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Той факт, що дане рішення спричиняє труднощі для багатьох у тому числі й тих, хто не винен у ситуації, у якій вони опинилися, не означає, що воно є несумісним з Конвенцією про права людини та незаконним", - йдеться у рішенні.

Водночас у рішенні суду зазначається, що нинішні правила не враховують адекватною мірою питання захисту прав дітей чи можливості врахування при оцінці альтернативних джерел доходів. Так, наприклад, не враховується дохід члена подружжя-громадянина країни, яка не входить до Європейської економічної зони.

Як повідомляється, правила були представлені нинішнім прем'єр-міністром Терезою Мей у 2012 році, коли вона обіймала посаду міністра внутрішніх справ країни. Згідно із ними, британці, які хочуть привезти в Британію чоловіка чи дружину-громадяна країн, котрі не входять до Європейської економічної зони, мають заробляти мінімум 18,600 фунтів стерлінгів на рік (близько 23 тис. дол.).

Схожі новини