Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Турчинов: "Головними авторами плану наступу на Майдан 18 лютого було Захарченко та Якименко"

  • 22.02.2017, 18:21
  • 1 103

Колишній глава СБУ Олександр Якименко та екс-міністр МВС Олександр Захарченко були головними авторами плану з силового розгону Майдану 18 лютого 2014 року.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"В основному, Захарченко та Якименко. Була інформація, що разом з ними план відпрацьовує і старший син Януковича, Олександр. Але, фактично, ось ця двійка плюс командувач внутрішніх військ - це ті, хто відповідали перед Януковичем за криваву бійню на Майдані", - заявив Турчинов.

У той же час, відповідаючи на питання про те, хто дав команду активістам йти в атаку, адже було зрозуміло, що для багатьох вона стане останньою, Турчинов сказав: "Це був особистий героїчний порив захисників Майдану. Ніхто не міг дати команду йти на смерть. Майдан жив уже своїм життям і більше не потребував ні в роботі штабу, ні в рішеннях лідерів опозиції".

Секретар РНБО також зазначив, що ніяких переговорів з Януковичем після 18 лютого 2014 року найбільше не проводилося.

"У цих переговорах не було ніякого сенсу. Вони не змогли взяти Майдан вночі з 18-го на 19, і стало зрозуміло, що це перелом, це наша перемога, яка повністю змінює розстановку сил. Вони не в змозі нас перемогти! Вже на ранок почали під'їжджати люди з регіонів, приходити кияни. У всіх був настрій перемагати. Ще трохи зусиль, і режим посиплеться ", - розповів Турчинов.

Схожі новини