Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Міністр юстиції Петренко назвав причетних до анексії Криму військових РФ

  • 22.02.2017, 14:41
  • 754

Міністр юстиції Павло Петренко назвав прізвища військових Росії, які причетні до анексії Криму.

Про це Петренко повідомив виданню Liga.net.

Він, зокрема, назвав прізвища тих, хто здійснював агітацію українських військовослужбовців до переходу на службу в Збройні сили РФ.

«Інформація, яку я можу розкривати на даному етапі слідства…(До анексії Криму причетні —ред.) Галкін А.І. — командувач військами Південного військового округу, генерал-полковник, Куліков В.В. — заступник командувача Чорноморського флоту РФ, контр-адмірал, Мірнов В.В. — заступник начальника центру зв'язку Чорноморського флоту РФ, Остріков О.Л. — начальник берегових військ Чорноморського флоту РФ в АР Крим, генерал-майор і ряд інших», — сказав Петренко.

Крім того він додав, що докази щодо підготовки у 2013 році анексії півострова додані у перший позов до Європейського суду з прав людини

«Докази вже додані в наш перший позов до ЄСПЛ по анексії Криму. Ми отримали їх від спецслужб, з показань свідків, від Міноборони. Все говорить про те, що план по захопленню Криму в активній фазі реалізовувався вже в 2013 році. І про це точно знав Янукович. Він не міг не знати, будучи президентом», — сказав міністр.

Також Петренко зазначив, що у цій справі є свідки. Зокрема, це військовослужбовці, які вийшли з Криму, кримські татари, цивільне населення.

«В середньому в день ми опитуємо по дві-три людини. Це величезна робота. Ми фіксуємо інформацію від них і направляємо її в ЄСПЛ», — сказав він.

Схожі новини