Передплата 2024 «Добра кухня»

Янукович хоче створити комісію Ради Європи з контролю розслідування злочинів Майдану

  • 22.02.2017, 10:28
  • 810

Екс-президент України Віктор Янукович заявив про його власну ініціативу створення спеціальної незалежної комісії Ради Європи для контролю за проведенням розслідування злочинів, скоєних під час Євромайдану з листопада 2013 по лютий 2014 року.

Така пропозиція міститься в його зверненні до лідерів Німеччини, Франції, Польщі, керівників Ради Європи, Парламентської асамблеї Ради Європи та Європарламенту, а також в листах до президентів РФ і США, передає «Інтерфакс-Україна».

Крім того, Янукович закликав вимагати від української влади «допустити представників спецкомісії Ради Європи і представників діючої української опозиції до проведення моніторингу розслідування злочинів, скоєних в Україні з 2014 року по теперішній час».

Також він запропонував ряд заходів по врегулюванню конфлікту на сході України. За його словами, проведення референдуму про статус Донбасу «має відбутися у разі невиконання діючою українською владою Мінських угод».

Зазначимо, що усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об'єднані в одну велику «Справу Майдану», яка нараховує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Схожі новини