Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Житомирщині ліквідували потужний канал контрабанди бурштину

  • 22.02.2017, 09:19
  • 806

Правоохоронці затримали шістьох місцевих "кримінальних авторитетів" та чотирьох іноземців в одному з ресторанів Коростеня.

На Житомирщині правоохоронці ліквідували потужний канал збуту та контрабанди відбірного бурштину-сирцю. Про це повідомила Служба безпеки.

Як зазначається, декілька мешканців Коростенського району, місцеві кримінальні «авторитети», через розгалужену мережу скуповували бурштин-сирець великої фракції, незаконно видобутий у північних районах області. Надалі реалізовували його своїм спільникам — громадянам однієї з країн Азії, які через своїх посередників переправляли його до країн Далекого Сходу.

Правоохоронці затримали шістьох місцевих кримінальників та чотирьох іноземців в одному з ресторанів Коростеня. У них вилучили травматичну зброю, готівку та понад 5 кг відбірного бурштину різних фракцій орієнтовною вартістю майже 1 млн грн.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Також перевіряється законність підстав перебування іноземців на території України.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини