Передплата 2024 «Добра кухня»

Мітинг українців у Лісабоні зірвав доповідь посла РФ в Португалії про роль Росії в світі

  • 22.02.2017, 08:29
  • 1 017

Посол Росії в Португалії не зміг взяти участі у конференції у Лісабоні щодо місця РФ у міжнародній системі, де був головним доповідачем, через маніфестацію, організованою українською громадою Португалії.

Мітинг українців у Лісабоні зірвав доповідь посла РФ в Португалії про роль Росії в світі
Мітинг українців у Лісабоні зірвав доповідь посла РФ в Португалії про роль Росії в світі

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на посольство України в Португалії.

Як повідомляється, 21 лютого в Лісабоні в Інституті національної безпеки відбувалась конференція під назвою «Російська Федерація в міжнародній системі».

«Перед початком заходу директор зазначеного інституту Вітор Даніел Родрігеш Віана заявив, що у зв’язку з протестною акцією, організованою українською громадою в Португалії перед будівлею інституту, посол РФ в Португалії Олег Белоус — головний доповідач — не братиме участь у конференції» — повідомили у посольстві.

У посольстві також розповіли, що в ході конференції посол України поінформувала присутніх про наслідки військової агресії РФ для України, зокрема стосовно кількості загиблих громадян України та переміщених з зони військового конфлікту осіб.

За інформацією Спілки українців Португалії, акція під Інститутом національної безпеки проходила під гаслом «З терористами не радяться як боротися зі світовим тероризмом!».

До слова, як раніше повідомляв заступник голови російського МЗС Геннадій Гатілов, представники України в Раді Безпеки ООН нібито заблокували пропозицію Росії прийняти офіційну заяву голови Ради Безпеки у зв'язку зі смертю постійного представника РФ в ООН Віталія Чуркіна.

Однак згодом в українському МЗС спросували заяву російського дипломата. Прес-аташе МЗС Мар’яна Беца розповіла, що російська делегація в Раді безпеки ООН хотіла, щоб голова Володимир Єльченко прийняв проект політичної заяви про раптову смерть постпреда РФ при ООН Віталія Чуркіна, проте в результаті Радбез обмежився традиційним у таких випадках заявою для преси.

«Ми нічого не блокували, просто було зроблено заяву для ЗМІ, як це робилося в таких випадках раніше. Таких випадків було не так і багато ... Однак прецедентів окремої політичної заяви ніколи не було», - резюмувала вона.

Схожі новини