Передплата 2024 ВЗ

Швеція показала, які види озброєння РФ поставляє на Донбас

  • 22.02.2017, 08:42
  • 1 143

Стокгольмський інститут дослідження проблем світу (SIPRI) повідомив, які види зброї постачаються самопроголошеним ЛНР і ДНР. Така інформація міститься в звіті про міжнародні постачання озброєння в 2016 році.

Про це передає Republic.

Сама Росія факт таких поставок заперечує. Але інформацію про них підтверджували різні джерела, включаючи і самих сепаратистів.

Як стверджує SIPRI, Росія поставляла сепаратистам на сході України танки та іншу бронетехніку, а також протитанкові озброєння і зенітні ракети. У якій кількості - не уточнюється.

Не повідомляється, з яких джерел отримано інформацію про постачання на Донбас. Автори доповіді визнають, що зібрати докази та відомості про постачальників та кількість озброєння складно. Вони також припускають, що частина зброї угруповання видобувається в якості трофеїв, під час боїв з урядовими силами або на складах.

Видання зазначає, що телеканал "Росія-1" нещодавно повідомив, що ДНР озброєна 700 танками. Таку кількість техніки сепаратисти ніяк не могли захопити в українських військових частинах.

Схожі новини