Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Блокувальники залізниці на Донбасі почали встановлювати відеокамери на блокпостах

  • 21.02.2017, 18:28
  • 1 055

Учасники блокади торгівлі з непідконтрольними районами Донецької та Луганської областей почали встановлювати на своїх блокпостах онлайн-відеокамери, за допомогою яких кожен охочий зможе спостерігати за цими ділянками.

Таку камеру, зокрема, вони встановили на блокпості у Бахмуті.

Встановлення камер вони пояснили бажанням запобігти можливості будь-яких провокацій або конфліктних ситуацій. У цьому контексті вони згадали про сутички, які були між представниками блокади та поліцейськими Донеччини кілька тижнів тому, повідомило «Громадське радіо».

Зараз у блокувальників три блокпости на залізниці і один на автошляху біля залізниці в Луганській області. Зокрема, на блокпості в Бахмуті постійно перебуває до сорока людей. Там стоїть два намети. Зараз учасники блокади встановлюють дерев’яні їжаки з колючим дротом, позначаючи територію.

Як розповіли Громадському радіо люди, які беруть участь у блокуванні залізничних колій, в цілому від місцевих жителів вони не відчули негативу на свою адресу, але поодинокі критичні зауваження були.

Нагадаємо, блокада почалася з 25 січня. Її наслідком, зокрема, став брак антрацитного вугілля на українських ТЕЦ і ТЕС, через що уряд запровадив надзвичайні заходи на ринку електроенергії, які передбачають, серед іншого, віялові відключення електроенергії.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що альтернативи антрацитному вугіллю у найближчі роки не буде, але додав, що Україна має намір зменшити річне споживання антрацитного вугілля з 9 до 6 млн тонн.

Міністр палива й енергетики України Ігор Насалик раніше повідомив, що Україна може постачати антрацит з ПАР і Росії, але він буде вдвічі дорожчим.

Схожі новини