Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна не буде експортувати електроенергію в Білорусь та Молдову

  • 21.02.2017, 16:13
  • 882

Міністерство енергетики та вугільної промисловості затвердило прогнозний баланс електороенергетичної системи України на березень 2017 року з розрахунком надзвичайного стану через блокаду постачання вугля антрацитової групи.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства енергетики та вугільної промисловості Україні

У повідомленні йдеться про збільшення електроспоживання на 300 млн кВт год ніж прогнозувалось на кінець жовтня минулого року. Збільшення електроспоживання зумовлено збільшенням споживання електроенергії промисловістю, крім хімічної та нафтохімічної (5,5 %), та іншими непромисловими споживачами (9,5 %) за даними за січень.

Крім того повідомляється про зменшення експорту "Бурштинського острова" та відміні експорту до Білорусі та Молдови.

"Передбачено зменшення експорту "Бурштинського острова" на 80 млн кВт год, а також відсутній експорт до Білорусі та Молдови, який був передбачений у річному прогнозному балансі ОЕС України від 31.10.2016, в обсязі 150 млн кВт год. Різниця перетоків електроенергії з неконтрольованою територією запланована на рівні аналогічного періоду 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що виконання тимчасових заходів дасть можливість збільшити виробництво електроенергії АЕС на 300 млн кВт год. Крім того, в умовах збільшення припливу води заплановано збільшення виробництва електроенергії ГЕС на 146 млн кВт год.

Схожі новини