Передплата 2024 «Добра кухня»

У ЄС вирішили продовжити санкції проти Януковича і його соратників

  • 21.02.2017, 11:16
  • 785

Продовжать обмежувальні санкції, скоріш за все, наступного тижня.

Європейський союз наступного тижня продовжить санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича та 15 його соратників. Про це повідомляє брюссельський кореспондент «Радіо свобода» Рікард Йозвяк.

«ЄС наступного тижня продовжить санкції проти колишнього президента України Януковича + 15 його соратників», — йдеться в повідомленні.

Раніше Йозвяк повідомляв, що дипломати ЄС 19 січня обговорили питання продовження санкцій проти колишнього президента України Віктора Януковича та 15 його поплічників.

Нагадаємо, минулого року 2 березня Євросоюз продовжив ще на рік санкції проти Януковича та його поплічників. Відповідне рішення було опубліковано в офіційному журналі ЄС 5 березня.

Як відомо, Євросоюз запровадив санкції проти 18 колишніх українських високопосадовців 6 березня 2014 року.

5 березня 2015 року санкції були продовжені на рік для 14 з них, і на півроку - для Олени Лукаш, Сергія Клюєва, Дмитра Табачника та Віктора Януковича-молодшого.

5 червня Янукович-молодший, який загинув на Байкалі, із списків був виключений. Для Клюєва санкції були продовжені до 6 жовтня, і до 6 березня 2016 року - для Лукаш і Табачника.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини