Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Єнакіївський металургійний завод і «Краснодонвугілля» зупинили свою роботу

  • 21.02.2017, 09:44
  • 830

Єнакіївський металургійний завод (ЄМЗ, Донецька область) і ПАТ «Краснодонвугілля» (Луганська область), які входять у групу «Метінвест» та розташовані на тимчасово не підконтрольній Україні території, зупиняють виробництво через воєнні дії і блокаду залізничного сполучення в зоні АТО.

Про це повідомила прес-служба «Метінвесту» ввечері у понеділок, 20 лютого.

Як повідомили на підприємстві, з початку бойових дій в регіоні ЄМЗ працює в умовах неритмічних поставок залізорудної сировини. Після того, як протестувальники заблокували рух на перегоні Ясинувата - Скотовата, ввезення сировини та вивезення готової продукції стали неможливими.

«На цю мить на Єнакіївському метзаводі закінчилися роботи з підготовки до тимчасової консервації. Здійснене видування доменних печей №3 і №5, припинена робота конвертерного цеху. Макіївська філія ЄМЗ буде зупинена 25 лютого», — йдеться в повідомленні.

Також через блокаду залізничного сполучення зупинено видобуток на всіх шахтах вугільного об'єднання «Краснодонвугілля».

У компанії запевнили, що Єнакіївський металургійний завод і «Краснодонвугілля» зареєстровані на підконтрольній Україні території і сплачують усі податки до держбюджету.

Там кажуть, що «Метінвест» не має наміру скорочувати персонал ЄМЗ та Краснодонвугілля. Усіх співробітників цих підприємств виведуть у простій зі збереженням 2/3 окладу.

Зазначимо, що «Метінвест» є найбільшим гірничо-металургійним холдингом України. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.