Передплата 2024 ВЗ

Червоний, синій, зелений...

  • 21.02.2017, 14:00
  • 1 277

Держприкордонслужба запровадила інтерактивну карту, де завантаженість пунктів пропуску позначено різними кольорами.

На сайті Держприкордонслужби запрацював оновлений сервіс, де можна дізнатись завантаженість пунктів пропуску. На жаль, наразі усі зусилля прикордонників зробити перетин кордону максимально швидким та комфортним не увінчуються успіхом. Адже пасажиро-транспортний потік через українсько-польський кордон постійно збільшується. Досі оперативна інформація про черги на кордоні оприлюднювалася на сторінці відомства у соцмережах і на сайті Львівської ОДА. Були також окремі вікна для трансляції з відеокамер, однак вони найчастіше не працювали.

Новий сервіс, який показує завантаженість пунктів пропуску, має систематизувати всю нагальну інформацію. Інтерактивну карту на сайті Держприкордонслужби можна побачити за посиланням: http://dpsu.gov.ua/ua/map/. На цьому сервісі позначено пункти пропуску та стан їх завантаженості на виїзд з України різними кольорами. Інформація оновлюється щотри години. Також там є інформація про час роботи кожного пункту пропуску, його пропускну здатність, кількість легкових і вантажних авто перед пунктом, швидкість оформлення легкових автомобілів за годину. Окремі пункти пропуску доповнені зображенням з камер відеоспостереження.

Якщо час очікування становить не більше години, то значок пункту пропуску позначений зеленим кольором. Синій колір означає середній стан завантаженості, тобто час очікування — до двох годин. А якщо завантаженість висока та час очікування автомобілів становить більше двох годин, це — червоний колір.

Коли верстався цей номер, “червоним світлом” на українсько-польському кордоні були позначені такі пункти пропуску: Рава-Руська-Гребенне (у черзі 100 автомобілів), Краковець-Корчова (200 авто), Устилуг-Зосин (100 авто), Угринів-Долгобичув (100).

Схожі новини