Передплата 2024 ВЗ

Пенсіонеру не дали хліба, бо він не безхатько

  • 20.02.2017, 19:17
  • 1 709

«Ти ж не бомж, поклади на місце! Це тільки для бомжів!» - кричали  продавчині магазину «Колосок», що у Рівному, дідусю, який наважився взяти зі соціальної полички півбуханця хліба.

Цей інцидент трапився зі знайомим Сніжани Пастушенко. Жінка розповідає, чоловіку близько шістдесяти років, він — інвалід. Живе сам. Отримує мізерну пенсію, ледве зводить кінці з кінцями. Піти до соцполички по хліб чоловіку порадила знайома. Той довго вагався, соромився, зрештою, зважився на свою біду.

— На поличці лежали хлібина та половинка. Старенький узяв половинку. Щойно продавчині помітили це — зчинили ґвалт, що ці продукти тільки для безхатьків, — розповідає Сніжана. — Чоловік дістав посвідчення інваліда, показав, а та за своє: «То тільки для бомжів!». Дід ледве не плакав від такої образи. Картав себе, що пішов до магазину. Повторював, що ліпше з голоду помре, аніж ще раз так осоромиться.

Нагадаємо, соціальні полички створені у магазинах багатьох міст України. Призначені для людей, які не мають змоги придбати речі першої необхідності.

м. Рівне.

Схожі новини